Foil Surf Vakantie
Foil Surf Vakantie
- scheer over het IJsselmeer

Hydro Foil Surfvakantie
op en rond het IJsselmeer

Snel, spectaculair, nieuw en misschien ook wel wat gevaarlijk. Als dat woorden zijn waardoor uw watersporthart sneller klopt, lees dan vooral verder.

 

Door een nieuw soort draagvleugel is het voor wind- en kitesurfers mogelijk om te ‘vliegen’ boven het water. En dat vliegen mag u letterlijk nemen. Deze nieuwe surftechniek, hydro foiling, zorgt ervoor dat u als surfer met plank en al boven het water zweeft. De sport bestaat pas sinds 2013 en in 2024 zal het zijn intrede doen bij de Olympische Spelen.

Het IJsselmeer biedt optimale omstandigheden voor hydro foiling

Voor foiling zijn twee factoren belangrijk:

  1. Aanwezigheid van voldoende diep water;
  2. Een gepaste afstand tot het strand, wat een veilige landing mogelijk maakt.

 

Het IJsselmeer vormt daarom een prachtige foilsurflocatie. Op gepaste afstand uit de kust begint het diepe water. U bent voldoende ver weg van het strand en de mogelijke drukte. Concreet betekent dit dat u hier foil wind- of kitesurft zonder zorgen, omdat hier ruimte te over is. Ga voor snelheid, optimaliseer de gijp, kom nog sneller in plané. Het kan allemaal op het uitgestrekte IJsselmeer.  

 

Met weinig wind haalt u al 45 kilometer per uur. Maar het IJsselmeer is niet voor niets geliefd onder foil kite- en windsurfers. Er staat hier namelijk vaak een goede, stevige wind. Bereid u zich dus maar alvast voor op spektakel en de volgende adrenaline rush.

 

Leer foilsurfen  van Lilian de Geus terwijl u  vakantie viert aan het IJsselmeer

Lilian de Geus, voormalig wereldkampioen windsurfen, foilt vaak op het IJsselmeer. Wie weet heeft u geluk en is ze aanwezig tijdens uw verblijf. Wie demonstreert u de mogelijkheden van foiling beter dan zij!

 

Gelukkig blijft het leren niet alleen maar bij de kunst afkijken bij anderen. NorthWest Kiteboarding geeft namelijk speciale lessen in hydro foilen. Wie weet kunt u ook binnenkort ‘droog racen’, waarbij de plank van start tot finish geen enkele keer het water raakt. 

 

Een ontspannen & sensationele vakantie in Nederland

Na de sensationele actie, wilt u aan het eind van de dag vast even ontspannen. Het is tenslotte ook gewoon vakantie. Beach Resort Makkum is volledig ingericht op alle behoeftes. De bungalows zijn luxe en ruim opgezet. Ze zijn van alle denkbare gemakken voorzien. Bovendien liggen ze direct aan het strand, waardoor u snel het water op en af kan. Ook voor kinderen is het ondiepe, zoete water erg fijn en veilig om in te spelen. Er is genoeg te doen: over de gezellige boulevard struinen, op het strand nog een balletje trappen met uw gezin of vrienden, gewoon heerlijk van de zon genieten in een strandstoel. Of huur een boot of fiets om de prachtige omgeving te verkennen.

 

Wilt u zweven over het water?Actie en rust combineren in een complete vakantie? Beach Resort Makkum laat deze droom uitkomen. U kunt tot de illustere groep foilsurfers behoren; Boek nu een van onze luxe verblijven.


Leer hydro foilen tijdens uw vakantie in Nederland

Het IJsselmeer is ideaal voor de (beginnende) hydro foiler. Het is wel van belang de juiste plekken op te zoeken vanwege de diepgang van de foil/mast. Maar rond het IJsselmeer is het voor iedereen mogelijk om de sport snel te leren. 

 

Wilt u de exacte mogelijkheden weten over Hydro Foilen rondom Makkum? Wilt u tijdens uw vakantie op bungalowpark Beach Resort Makkum leren hydro foilen? Neem dan contact op met:  

 

Funsport Makkum

Verzorgt tijdens het surfseizoen zowel foil, surf- als kitesurflessen waarbij persoonlijke begeleiding voorop staat. De lessen worden in dagdelen gegeven. Van privélessen tot groepsarrangementen. 


Skilbank 9-10
8754 HP Makkum

Tel: 0515 - 23 10 85
E-mail: les@funsportmakkum.nl 
Website: www.funsportmakkum.nl 

 

 

Surf N Sail Makkum

Verzorgt vanaf Pasen tot november dagelijks zeil, foil, surf- en kitesurflessen waarbij geschoold wordt in kleine groepen onder begeleiding van een VDWS instucteur. Naast de beginnerslessen worden specifieke lessen gegeven aan gevorderden, herintreders, privélessen.


De Holle Poarte 8
8754 HC Makkum
Mob: 0031- 647 326 481
E-mail: info@surf-makkum.com
Website: www.surf-makkum.com

  

Fantastische surfspot

"Zeer fijn park, prettig gelegen aan het water. 2 weken op het park verbleven, zeker 6 keer kunnen windsurfen met eigen materiaal. Ons zoontje heeft zich prima vermaakt bij het animatieteam en wilde er graag naartoe."

Heer H., Enquête, August 2017, 6P. Schakel
Vanuit je bungalow zo je board op!
Vanuit je bungalow
zo je board op!