Beach Resorts Makkum
Omgeving Friesland
  • De leukste uitjes in de omgeving
  • Ontdek Friesland tijdens uw vakantie
  • Bezoek de Friese elfsteden en vele musea
 

Ontdek de omgeving van Friesland tijdens uw vakantie

Friesland heeft veel leuke en cultuurrijke dorpjes en steden. Maar liefst zeven van de Friese Elfsteden liggen in het IJsselmeergebied. Vanuit Harlingen kunt u zelfs een dagje naar de Waddeneilanden Terschelling of Vlieland. Bungalowpark Beach Resorts Makkum ligt vlak aan het IJsselmeer in het Friese vissersdorpje Makkum. Zodra je van de snelweg bent, kom je in een oase van rust en natuur, uw vakantie kan beginnen!

Hieronder hebben wij voor u alvast wat leuke uitjes in Friesland opgesomd. Voor meer informatie over de omgeving kunt u bij onze receptie terecht.

 

Friese elfsteden

Bezoek de steden van de Elfstedentocht; Sneek, Leeuwarden, Harlingen, Franeker, Hindeloopen, Bolsward, Dokkum, IJlst, Sloten, Stavoren of Workum tijdens uw vakantie. Tip: bekijk de 11 fonteinen in de Friese elfsteden of bezoek culturele hoofdstad Leeuwarden!
 

Natuur

Rondom Makkum vindt u prachtige natuur. Niet alleen het IJsselmeer is erg mooi, ook zijn er prachtige natuurgebieden rondom Makkum, zoals Makkumers√ļdwaard, waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen.
 

Zwemmen en wellness

Wilt u graag helemaal tot rust komen? Bezoek dan verschillende wellness centra, zoals De Leliehof of de Woudfennen. Of ga samen met uw familie heerlijk zwemmen in een van de zwembaden in de omgeving, zoals openluchtzwembad Mounewetter of indoor subtropisch zwembad Swimfun.
 

Musea

Friesland kent tientallen musea, zoals Het Friese Museumdorp. Heeft u interesse in geschiedenis? Bezoek dan het Kazematten Museum maar sla ook zeker een bezoek aan het Afsluitdijk Wadden Center niet over.
 

Speel- en attractieparken

Gaat u met uw hele gezin op vakantie, sla dan speelparadijs Ballorig Sneek of Heerenveen en Kameleondorp niet over. Bent u gek op dieren? Bezoek dan de Aqua Zoo, de Kinderboerderij of dieren- en speelpark Sanjesfertier.
 

Waddeneilanden

Een uitstapje naar de mooie Waddeneilanden is zeker de moeite waard. Tijdens de overtocht komt u misschien zelfs zeehonden tegen! Niet zelden liggen hier meer dan honderd van deze unieke dieren in de zon.
 

Makkum

Makkum is een enorm veelzijdig dorp met veel mogelijkheden. Ontdek de enorme stranden, gezellige boulevards met leuke restaurants en winkels, het levendige historische dorpscentrum en vele watersportactiviteiten.

Uitstapjes

Er zijn nog veel meer uitstapjes die u kunt doen vanaf ons park. U kunt onder andere in de omgeving een bezoek brengen aan een waterskibaan, jumpstyle, bioscoop, golfbaan en een kart- en lasergamebaan!
 

Friese sporten

Friesland is rijk aan typisch Friese sporten, zoals sk√Ľtsjesilen, kaatsen, fierljeppen en ringsteken. Wist u dat topljeppers soms wel een afstand van 18 meter behalen? Welke typisch Friese sport gaat u proberen?
 

Giethoorn

Giethoorn is een zeer populair waterstreekdorp in de kop van Overijssel, op 55 autominuten van Beach Resorts Makkum. Hier kunt u prachtig rondvaren, wandelen en fietsen of gewoonweg dit authentieke dorp ontdekken.
 

‚ú¶ Beoordeling | Genoten van de schitterende omgeving ‚ú¶

'Het resort ligt ontzettend mooi aan het IJsselmeer. Direct bij onze villa een mooi en goed onderhouden strand. We hebben met een boot over de plassen gevaren en genoten van de schitterende omgeving en de gezellige plaatsen. Beach Resorts Makkum is een aanrader!'

- Meneer B. overnacht in een 6 persoons Beachvilla