SUP en Surfvakantie
SUP en Surfvakantie
Op en rond het IJsselmeer en Friesland

Kano, SUP, Surfvakantie
in Friesland

Daar staat u dan. Met een peddel in de hand, staand op een Stand Up Paddle (SUP) board, peddelt u zichzelf vooruit. Meteen vanuit uw luxe bungalow in Beach Resort Makkum, zo het IJsselmeer op. Eens kijken waar we vandaag terechtkomen. Gisteren peddelde u nog het fraaie Friesland zelf in. De karakteristieke natuur en dorpjes bleken echt boven verwachting prachtig.

 

Weg van alle drukte. Heerlijk. U hoort het water langs uw board kabbelen. En terwijl de wind met het oeverriet naast u speelt, hoort u vogels in de verte zingen. Uw drukke leven bestaat hier niet meer. Het is alleen het water, de natuur en u. En verder niets…Dit is pas échte ontspanning. Met het SUP board, de kano of een Kayak genieten, dat kan bij Beach Resort Makkum.

 

De leukste actieve SUP, kano, kayak en surfvakanties

En dan te bedenken dat dit heerlijke SUPpen ‘per ongeluk’ is ontstaan, wist u dat? In Hawaii stonden surfleraren met hun peddel en surfboard naast de studenten. Zo konden ze makkelijk instructies geven op het water. Ook SUPten fotografen om surfende toeristen vast te leggen. En uiteindelijk ontdekte men dat deze manier van surfen eigenlijk ook heel ontspannend was… En zo is SUP (Stand Up Paddle) geboren. Uiteraard kwamen de eerste SUPpers dan ook naar Friesland vanwege haar prachtige wateren.

 

Heeft u nog niet eerder op een SUP board gestaan? U leert het snel want met een beetje balans blijkt het leuk, eenvoudig en een ‘full body work out’ te zijn. Vanuit het resort kunt u direct het IJsselmeer op. Maar ook Friesland in. Of wilt u toch Makkum in? Met de SUP kan het allemaal.

 

Train en doe mee met de SUP Elfstedentocht

Ook voor topsporters biedt SUP boarden de nodige uitdagingen. Train mee voor de SUP Elfstedentocht. Dit jaarlijkse evenement vindt plaats op 7 september. U peddelt dan 204 kilometer, waarbij u mag kiezen tussen de non-stop wedstrijd (inderdaad, dit betekent dag en nacht SUPpen) en de 5-daagse wedstrijd. Makkum vormt hiervoor een uitstekende trainingslocatie. Kom ontspannen en trainen tegelijk tijdens bij Beach Resort Makkum!

 

De ideale SUP, Kano, Kayak of surfvakantie in Nederland

Na een middagje of dagje relaxt paddelen, keert u weer terug naar uw comfortabele verblijf. Toch stopt de ontspanning niet op dat punt. Beach Resort Makkum zorgt er namelijk voor dat u ontspannen blijft. Uw accommodatie voorziet u daarom van alle luxe en gemakken. Zo kunt u na een SUP-tocht verder genieten van wat het resort u allemaal biedt. Denkt u hierbij aan lekker uitwaaien op het strand; heerlijk dineren bij onze eetgelegenheden; of lees een goed boek terwijl uw kinderen zich vermaken bij ons recreatieteam. Huur een fiets om de omgeving te verkennen of ga wandelen in de aangelegen natuur. Alles is mogelijk, niets moet.

 

Gun uzelf de actie en de rust; boek een complete vakantie aan het IJsselmeer. Bekijk snel de beschikbare luxe verblijven in Beach Resort Makkum.


Leer SUP boarden tijdens uw vakantie

Het IJsselmeer is ideaal voor de (beginnende) surfer, kano en kayakvaarder. Omdat het water tot ver uit de kust kniediep is, is het voor iedereen mogelijk om de sport snel te leren. Voor de gevorderde watersporter biedt de afwisseling van IJsselmeer en Friese sloten en grachten een unieke beleving.

 

Wilt u tijdens uw vakantie op bungalowpark Beach Resort Makkum leren SUP boarden? Dan kunt u terecht bij:  

 

Funsport Makkum

Verzorgt tijdens het surfseizoen zowel surf- als kitesurflessen waarbij persoonlijke begeleiding voorop staat. De lessen worden in dagdelen gegeven. Van privélessen tot groepsarrangementen. 


Skilbank 9-10
8754 HP Makkum

Tel: 0515 - 23 10 85
E-mail: les@funsportmakkum.nl 
Website: www.funsportmakkum.nl 

 

 

Surf N Sail Makkum

Verzorgt vanaf Pasen tot november dagelijks surf- en kitesurflessen waarbij geschoold wordt in kleine groepen onder begeleiding van een VDWS instucteur. Naast de beginnerslessen worden specifieke lessen gegeven aan gevorderden, herintreders, privélessen.


De Holle Poarte 8
8754 HC Makkum
Mob: 0031- 647 326 481
E-mail: info@surf-makkum.com
Website: www.surf-makkum.com

  

Zo veel mogelijkheden

"Makkum is een geweldige locatie, het licht direct aan het IJsselmeer, maar je kunt ook zo Friesland in. Dat staat garant voor heel veel watersportplezier."

Heer V., Enquête, August 2019, 4P. Schakel
Vanuit je bungalow zo je board op!
Vanuit je bungalow
zo je board op!