Beach Resorts Makkum
Parkregelement

Parkregelement

Beach Resorts Makkum wil met dit parkreglement bereiken, dat het voor alle gasten een genoegen is om op het park te verblijven.

 1. Houd rekening met andere gasten, die hier net als u voor hun rust en plezier zijn gekomen.
 2. Iedere woning heeft een eigen stuk grond met evt. een steiger, dit dient te allen tijde gerespecteerd te worden. Het is dan ook niet toegestaan het grondstuk/de steiger van een andere woning te betreden.
 3. Wij verzoeken u de tuin bij uw woning niet als voetbal- of volleybalveld te gebruiken. Op de recreatievelden is hiervoor geschikte ruimte aanwezig.
 4. Het is niet toegestaan gaten, kuilen e.d. te graven in verband met de aanwezige kabels, leidingen en overige voorzieningen in de grond.
 5. Houd het terrein, de gebouwen, de beplanting en de tuinen schoon en beschadig niets.
 6. Kamperen in tenten, caravan of camper is niet toegestaan. Het plaatsen van partytenten is niet toegestaan.
 7. Honden dienen altijd aangelijnd te worden (ook op het strand). De uitwerpselen van uw huisdier dient u in de hondenafvalbakken op het park te deponeren. Vanaf 15 april tot 1 oktober is het helaas door een gemeentelijke verordening niet toegestaan met uw hond op de stranden te komen.
 8. Het moedwillig veroorzaken van geluidsoverlast is verboden.
 9. Tussen 23.00 uur en 08.00 uur dient het stil te zijn op het park, d.w.z. geen muziek, stationair draaiende motoren of varen met motor etc.
 10. Het is niet toegestaan open vuren te ontsteken; wees attent op brandgevaar.
 11. Barbecueën is toegestaan, mits u voldoende afstand van de woning neemt en in de buurt van woningen met rieten daken alleen gebruik maakt van een elektrische dan wel gasgestookte barbecue.
 12. Het is niet toegestaan om vuurwerk op het park of bij accommodaties af te steken, dit mag alleen op het strand.
 13. Het is niet toegestaan om gebruik te maken van droogmolens en drooglijnen. Voor uw was is een droogrekje aanwezig.
 14. De maximum snelheid op het gehele park is 15 km. per uur.
 15. U dient uw auto(‘s) te parkeren op de daarvoor beschikbare ruimte bij uw accommodatie. Afhankelijk van de woning heeft u 1 tot 4 parkeerplaatsen tot uw beschikking. Het is niet toegestaan uw auto buiten deze plaatsen te parkeren. De parkeerplaatsen bij de appartementen zijn genummerd, waarbij het nummer correspondeert met het appartementnummer. Mocht u meer parkeerruimte nodig hebben, dan kunt u uw auto parkeren op de parkeerplaats bij de receptie.
 16. Vrachtwagens en bussen zijn op het park alleen toegestaan om te bezorgen of te verhuizen.
 17. Op het water in ons park geldt een maximum vaarsnelheid van 5 km per uur (dit geldt ook voor het water na de ophaalbrug). Verder zijn de wettelijke vaarregels van Rijkswaterstaat van toepassing.

17.1 Voor het besturen van een motorboot geldt een minimum leeftijd van 12 jaar.

17.2 Voor het besturen van een motorboot met meer dan 5 pk dient u in het bezit te zijn van een vaarbewijs. Tevens gelden dan andere wettelijke vereisten: bijvoorbeeld dat uw boot voorzien is van een brandblusser, zwemvesten, registratie bij het CBR, verzekering (check uw dekking) en vaaralmanak deel 1. Er wordt zeer regelmatig gecontroleerd, zowel binnen als buiten het park door Waterpolitie, Rijkswaterstaat en Douane, en overtredingen worden streng beboet.

17.3 U mag geen schade veroorzaken aan walkanten of beschoeiing.

 1. Als u wenst te vissen op het park, bent u verplicht in het bezit te zijn van een visvergunning. Deze is verkrijgbaar bij de hengelsportwinkel in Makkum.
 2. De accommodatie mag maximaal bewoond worden door het aantal personen waarvoor is geboekt. Indien u bezoek ontvangt in uw accommodatie, dient u dit door te geven aan de receptie. Wanneer gasten blijven overnachten, dient er een toeslag te worden betaald (bedlinnen en resortheffing). Medewerkers van Beach Resorts Makkum zijn gerechtigd de accommodatie te controleren op het aantal geboekte personen.

19.1 In de accommodatie is een volledige inventaris aanwezig. U dient dit bij aankomst te controleren en eventuele tekorten en/of beschadigingen direct te melden.

19.2 Het is niet toegestaan meubilair/bedden/dekens etc. naar buiten te verplaatsen. De hal en de gangen van de appartementen mogen niet als berging of fietsenstalling worden gebruikt.

19.3 Bij vertrek dient u de accommodatie netjes op te leveren. Dit houdt in dat u de accommodatie bezemschoon achterlaat, geen vuile vaat laat staan en de eventuele vaatwasser leeghaalt, gebruikt linnengoed van de bedden afhaalt en in de hal legt en uw afval in de containers op het terrein deponeert (gescheiden in papier, glas en overig vuil).

20. Het is absoluut NIET toegestaan om uw elektrische auto bij uw accommodatie op te laden ivm brandgevaar. Op het algemene parkeerterrein bij het centrum gebouw zijn 12 laadpalen aanwezig om uw elektrische auto op te laden. 

Bij overtreding van het parkreglement (en/of het niet volgen van aanwijzingen van directie en/of medewerkers) heeft Beach Resorts Makkum het recht e.e.a. met uw borg te verrekenen, of in ernstige gevallen, u terstond van het park te verwijderen. (Zie ook onze Algemene Voorwaarden.)