Makkum
Makkum
beach

Ontdek Makkum
gelegen aan het IJsselmeer

Geniet van de gezellige terrasjes, restaurants en leuke winkeltjes die Makkum te bieden heeft. Met name in de zomermaanden worden in Makkum veel festiviteiten georganiseerd, zoals Leugenbollenpop, Makkumer Merke, de korte baandraverij en zomeravondbraderieën.

Sfeervol Makkum

Makkum ligt aan het IJsselmeer in de Zuidwesthoek van Friesland. Dit sfeervolle vissersdorpje met haar statige koopmanshuizen en rijkversierde geveltjes was vroeger een belangrijke industrie- en handelsplaats. Tegenwoordig is Makkum een geliefde watersportplaats. Jaarlijks passeren vele plezierjachten de oude sluis in Makkum. 

De omgeving van Makkum verkennen in een nostalgische praam kan met 't Preamke. Een rondvaart door prachtige natuurgebieden. ’s Avonds is de praam sfeervol verlicht.

 

Boulevard

De gezellige boulevard trekt zowel in de zomer- als de wintermaanden veel publiek. Heerlijk flaneren of gewoon lekker uitwaaien. Aan de boulevard vindt u o.a. leuke winkeltjes, twee surfscholen, terrasjes en restaurants.

  

Aldfaers Erfroute

Exmorra, Allingawier en Piaam vormen in de wereld een unieke museumroute. 20 kilometer cultuurhistorie in de vorm van fraai gerestaureerde en oorspronkelijke ingerichte historische panden, ambachten, gereedschappen en gebruikersvoorwerpen. Dit alles achtergelaten door de 18e en 19e eeuwse Friese plattelandsbevolking. Wandel, fiets of vaar deze 20 kilometer lange cultuurhistorische route en geniet tegelijkertijd van het Friese polder- en terpenlandschap.

Waterpret in Makkum
Waterpret in
Makkum