De stad met
De stad met
de grootste toren

Leeuwarden
een leuke winkelstad

De trotse hoofdstad van Friesland. Het startpunt van de Friese elfstedentocht! Een stad met een stadhouderlijk verleden, met honderden monumenten die aan die tijd herinneren en een winkelhart met veel bijzondere winkeltjes en gezellige horeca.

Culturele Hoofdstad van Europa 2018

Culturele Hoofdstad van Europa 2018

Leeuwarden is in 2018 niet alleen de hoofdstad van Friesland, maar ook de Culturele Hoofdstad van Europa. Gedurende het hele jaar kunt u verschillende kunst- en cultuurprojecten, talloze festivals, shows en voorstellingen verwachten tijdens de culturele hoofdstad 2018. Wij hebben een aantal hoogtepunten uit het programma voor u uitgezocht. 

 

 

 

 

Leeuwarden

Midden in de stad vindt u de merkwaardige Oldehove. In de zomermaanden is deze ‘Friese toren van Pisa’ te beklimmen. U kunt dan genieten van een adembenemend uitzicht over de stad en het Friese land, tot en met de Wadden.

 

Natuurmuseum Fryslân Leeuwarden

Het Natuurmuseum Fryslân is voor ouders, grootouders en natuurliefhebbers die wel eens een rondje boven Friesland willen vliegen, of over de bodem van een sloot willen lopen. Zelf doen en beleven staat hier centraal.

 

Fries Museum Leeuwarden

Achter elke hoek van het Fries Museum is de rijkdom en pracht en praal van het verleden van Friesland zichtbaar: de schoonheid van het 17de-eeuwse Friese zilver, de statige portretten uit de 16de en de 17de eeuw, de modieuze Friese kostuums, de 18de-eeuwse stijlkamers van het Eysingahuis en het mysterie van Mata Hari. Dit en nog veel meer vindt u allemaal in één van de mooiste musea van Friesland.

 

Aqua Zoo Friesland

Aqua Zoo Friesland is natuurlijk een dierenpark met het accent op de wondere wereld van de waterrijke gebieden. Geniet van verrassendende ontmoetingen met bijzondere dieren die in het water leven en proef de natuur. 

Relaxen in de Prinsentuin
Relaxen in
de Prinsentuin