Evenementen
Evenementen
in Friesland!

Zomer
Evenementen in Friesland

Er worden weer volop evenementen georganiseerd in de zomer. Wij hebben een aantal leuke evenementen voor u op een rij gezet.

5 juli t/m 23 augustus - Kanongebulder Sloten

5 juli t/m 23 augustus - Kanongebulder Sloten

De stadsschutterij van het historische stadje Sloten geeft diverse geschutsdemonstraties. Van 5 juli tot en met 23 augustus elke vrijdagavond om 20.00 uur bij molen De Kaai. Met als afsluiting van dit seizoen op vrijdag 23 augustus de jaarlijkse fakkeloptocht.

 

Adres: Bolwerk Zuidzijde 81 | 8556 XS Sloten

 

25 augustus - Air Run Festival in Leeuwarden

25 augustus - Air Run Festival in Leeuwarden

Air Run Festival, het evenement met de grootste playground! ​Na een succesvolle editie vorig jaar en het behalen van een wereldrecord, komt Air Run deze zomer terug naar Leeuwarden! The Air Run is werelds grootste opblaasbare stormbaan met een wereldrecord lengte van 554 meter!  Rennen en springen tot je er bij neervalt en ook dan nog voldoende vermaak met o.a. life-size Stef-Stuntpiloot en de enige echte Rodeo Unicorn. ​Food, drinks, music and more! Kortom het festival waar jij deze zomer bij moet zijn!

 

Adres: Oldehoofsterkerkhof | 8911 Leeuwarden

Tijd: 10:00 t/m 18:00 uur

 

28 t/m 31 augustus | Visserijdagen in Harlingen

28 t/m 31 augustus | Visserijdagen in Harlingen

De Friese havenstad Harlingen staat van 28 augustus tot en met 31 augustus 2019 in het teken van de Visserijdagen. De bezoekers aan de stad worden vier dagen lang getrakteerd op muziek, zang, dans, folklore, kunst, gastronomie, markten, kermis, cultuur en sportieve activiteiten. En dat in een decor van ruim zeshonderd monumenten en een moderne visserij- en handelshaven.

 

Adres: Havenplein | 8861 XA Harlingen

Wanneer: van woensdag 28 t/m zaterdag 31 augustus 2019

 

28 september - Harlingen Ongeschut

28 september - Harlingen Ongeschut

Trossen los voor Harlingen Ongeschut! Het jaarlijkse vaarfestival door de stadsgrachten van de havenstad belooft een en al gezelligheid. Ruim vierhonderd opgetuigde bootjes varen ‘s avonds in een lange parade door de grachten. Varend op een boot of wandelt langs het water: je belandt in een groot muzikaal feest. Geniet naast de bootjes en muziek ook van dans en theater.

 

Adres: Noorderhaven 17 | 8861 Harlingen

Tijd: 19:00 t/m 00:00 uur

T/M 5 oktober | Oratorio in Buitenpost

T/M 5 oktober | Oratorio in Buitenpost

Het zoemt weer in de muziektuin van De Kruidhof, hortus van Fryslân, want daar staat het Oratorio; een levensgroot sculptuur waar je in kunt lopen en binnen muziek hoort die door bijen wordt gemaakt. Twee hommelvolkjes hebben inmiddels hun intrek genomen in de wanden van het Oratorio. Hun activiteiten worden omgezet naar geluiden, wat voor telkens weer een andere compositie zorgt.

 

Adres: Schoolstraat 29 b | 9285WH Buitenpost

Wanneer: dagelijks t/m 5 oktober 10.00 - 17.00 uur