Evenementenkalender:
Evenementenkalender:
Highlights in Friesland

September
Evenementen in Friesland

Beleef Friesland van haar feestelijke kant en ga helemaal los. Van A zoals Autocross tot W zoals Winterfestival, er is voor iedereen iets te doen. Kunst en culturele festivals, typisch Friese jaarmarkten of typisch Friese sportwedstrijden zorgen voor entertainment. Maar ook spectaculaire evenementen, zoals Autocross moet u hebben gezien. “Feestgangers” zijn in Friesland ook aan de juiste adres, verschillende festivals en concerten nodigen uit om te feesten.

15 t/m 17 September - "The Real Trip 2017" in Makkum

15 t/m 17 September - "The Real Trip 2017" in Makkum

"The Real Trip" is de Windsurfevenement van Nederland! De afgelopen jaren is de RealTrip uitgegroeid tot één van de meest succesvolle & gezelligste windsurf-events in Nederland. Sinds 1995 is The Realt Trip nu een begrip in Nederland, een evenement waar PRO's, Amateurs & Jeugd samen strijden op het water. Maar niet alleen op het water, ook aan land is veel te beleven.Action beach games, barbecues en de "real trip party" mogen bij dit evenement niet missen. Voor elke surfbegeisterten een spectaculair spektakel - en dit recht voor uw (vakantie) voordeur! Al benieuwd? Kijk dan de Aftermovie van afgelopen jaar. Alle informatie en het programma vindt je hier.

 

Adres: De Holle Porte | 8754 HC Makkum

16 t/m 17 September - Speedbooks Frisian Polo Trophy in Rijs

16 t/m 17 September - Speedbooks Frisian Polo Trophy in Rijs

Zaterdag 16 en zondag 17 september vindt op landgoed Rijs in Gaasterland de 2e editie van de Speedbooks Frisian Polo Trophy plaats. Op zaterdagmiddag worden de halve finales gespeeld en zondag de finale. Naast polo is er nog veel meer te beleven. Er is volop activiteit voor jong en oud. De kinderattracties zijn een bezoekje meer dan waard. Bezoek naast de polowedstrijden en paardenshows de shops of geniet op één van de terrasjes van de heerlijke gerechten en het entertainment. Een heerlijk dagje uit! Voor meer informatie klik hier


Zaterdag van 12.00 tot 21.30 uur - Zondag van 12.00 tot 18.00 uur


Voorverkoop: €10,- | Kinderen tot 12 jaar gratis | Parkeren gratis | Leise Leane 3, 8572 WH RIJS

23 t/m 24 September - Pompoenenweekend 2017 in Oldeberkoop

23 t/m 24 September - Pompoenenweekend 2017 in Oldeberkoop

Op 16 en 17 september van 10.00 en 17.00 uur vindt het “pompoenen weekend” plaats bij Kaasboerderij 'De Stelp'. Dit terugkerende evenement staat in het teken van “u raadt het al” pompoenen met daarbij een 70-tal kramen, live muziek, activiteiten voor jong en oud en workshops.

Voor meer informatie klik hier
Entree: 3,50 euro vanaf 12 jaar

Adres: Kaasboerderij de Stelp | Wolvegasterweg 49 | 8421 PS Oldeberkoop

23 September - 15te "Slag om Makkum" in Makkum

23 September - 15te "Slag om Makkum" in Makkum

De 15e slag om Makkum vindt plaats op 23 september 2017. Een sloeproei wedstrijd over een afstand van 15 km. Rond het middaguur vindt de eerste start plaats nabij de sluis in het dorp. Daar vandaan roeien de deelnemers over het Makkumer diep richting de kazematten van Kornwerderzand om vervolgens de meest zuidelijke boei ter hoogte van het "Gat van Gaast " te ronden. Daarna varen de sloepen het Makkumerdiep weer in om ter hoogte van de sluis te Finishen. U kunt de roeiers ook zien vanaf Residence Sudersee.

Voor meer informatie klik hier

Locatie feesttent: Visafslag Workumerdijk in Makkum
Afterparty: Cafe Romano, Markt 11 8754 CM Makkum

28 September - Jouster Merke paardenmarkt

28 September - Jouster Merke paardenmarkt

Tijdens de Jouster Merke (jaarmarkt die anno 1482 op donderdag 28 september gehouden wordt in de Friese plaats Joure) worden ook paarden verhandeld. De paardenmarkt wordt weer gehouden in de Appelwyk en in een deel van de Kolkstraat. Een kijkje op de Appelwyk - vlakbij de Agrarische Schouw - is zeker ook dit jaar weer de moeite waard. Zo worden er tussen de 95 en 110 paarden en pony’s aangeboden.


De paardenmarkt is van 07:00 tot 12.00 uur