Evenementenkalender:
Evenementenkalender:
Highlights in Friesland

Juli
Evenementen in Friesland

Beleef Friesland van haar feestelijke kant en ga helemaal los. Van A zoals Autocross tot W zoals Winterfestival, er is voor iedereen iets te doen. Kunst en culturele festivals, typisch Friese jaarmarkten of typisch Friese sportwedstrijden zorgen voor entertainment. Maar ook spectaculaire evenementen, zoals Autocross moet u hebben gezien. “Feestgangers” zijn in Friesland ook aan de juiste adres, verschillende festivals en concerten nodigen uit om te feesten.

26 Juli – FRIESE BOERENBRUILOFT IN JOURE

26 Juli – FRIESE BOERENBRUILOFT IN JOURE

In het stadje Joure wordt getrouwd en u bent uitgenodigd! Beleef op woensdag 26 juli een unieke traditionele boerenbruiloft. Elk jaar staat er een verliefd stel volop in de schijnwerpers, het is een trouwplechtigheid in de traditie zoals die 150 jaar geleden bij families van de gegoede burgerij en welgestelde boeren overal in Fryslân plaatsvond.

Naast de trouwplechtigheid in het park is er een Friese bruiloftsmaaltijd, een harddraverij op ongezadelde paarden en een ringrijderij met krompanelen sjezen.

Meer informatie over het evenement vindt u hier. Adres: VVV Joure / Midstraat 99 / 8501 AH Joure

26 t/m 30 JULI – 32e EDITIE FRIESE BALLONFEESTEN

26 t/m 30 JULI – 32e EDITIE FRIESE BALLONFEESTEN

Neem deel aan het grootste internationale ballonfeest van Nederland. Laat u verbazen en geniet van een groot aantal luchtballonen in verschillende vormen en kleuren. Heeft u ooit een luchtballon gezien van het zelfportret van de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh?

 

Het evenement krijgt een tropisch tintje. Oftewel, het “Ibiza” van Joure, met natuurlijk een DJ die de nodige bijpassende muziek draait. Er is ruimte voor een hip foodtruckfestival, een kidsveld met luchtkussens en evenals voorgaande jaren, zal een oldtimershow niet ontbreken.

 

Als klap op de vuurpijl wordt voor het eerst dit jaar iedere dag afgesloten met een fantastische “Night Glow”, waarbij luchtballonnen in het donker op de maat van sfeervolle muziek als reuze schemerlampen worden verlicht . Meer vindt u hier. Adres: Harddraversweg / 8501 CJ Joure