De Reuzen van
De Reuzen van
Royal De Luxe | 17-19 Aug. in Leeuwarden

Augustus
Evenementen in Friesland

Er worden weer volop evenementen georganiseerd in de maand augustus. Wij hebben een aantal leuke evenementen voor u op een rij gezet.

Vergeet ook niet te kijken bij de evenementen van de culturele hoofdstad 2018.

17 t/m 19 Augustus | De Reuzen van Royal de Luxe

17 t/m 19 Augustus | De Reuzen van Royal de Luxe

Het Franse straattheatergezelschap Royal de Luxe komt naar Nederland. Zij zullen een nieuw verhaal vertellen over de saga van de reuzen op 17, 18 en 19 augustus. Drie dagen lang lopen vijftien meter hoge reuzen door de straten van leeuwarden. Het is niet de eerste keer dat het theatergezelschap Nederland bezoekt. In totaal hebben zij 7 shows gegegeven, waaronder de "Desgarones" en "Roman-photo" in 1987 en 1989 in Amsterdam. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat u dit evenement niet snel zult vergeten! De exacte tijd en routes van de worden een week van te voren bekendgemaakt.   

Tot 25 augustus | De Vlielander Kaasbunker

Tot 25 augustus | De Vlielander Kaasbunker
Combineer een dagje vlieland met een bezoek aan de Vlielander Kaasbunker. Op het hoogste duin van Vlieland, diep onder de grond bevindt zich een voormalig drinkwater bunker die sinds 2015 in gebruik is voor de rijping van de bijzondere biologische Vlielander. In de bunker heerst een bijzonder micro klimaat. Een hoge luchtvochtigheid in combinatie met een koele temperatuur zorgt voor het perfecte klimaat om kaas te rijpen. Proef van deze heerlijke kaas tijdens een informatieve rondleiding.

 

Adres: Vuurboetsduin 5 | 8899AT Vlieland

Prijs: tot11 jaar: € 9,50 € | vanaf 12 jaar: € 12,50

 

 

 

 

T/M 20 September | BEZOEK HET GEWASSENVELD

T/M 20 September | BEZOEK HET GEWASSENVELD

Maak kennis van oude en nieuwe gewassen, die ooit op het Bildt geteeld zijn, op een demonstratieveld van drie hectare aan de Oudebildtdijk. Leer alles over diverse aardappelrassen, zaden, raw food, granen, etc. Maar ook over bemesting en gewasbescherming. (Oud)boeren geven gratis informatie en rondleidingen. Ook is er een bezoekerscentrum. Studenten van het MBOcollege Nordwin verlenen hun medewerking.

 

Adres: Oude Bildtdijk 749 | 9079 NC | Sint Jacobiparochie

Geopend: dagelijks 08:00 - 20:00 uur

Tot 30 september | The Colorfield Performance CH 2018

Tot 30 september | The Colorfield Performance CH 2018

The Colorfield Performance is de verzamelnaam voor de grote Land- Art projecten, waarin Dirk Hakze samenwerkt met andere kunstenaars. Het idee hierachter is dat vanuit een gemeenschappelijk concept individuele bijdragen samenvloeien tot één grote kleurrijke eenheid. Daardoor is het mogelijk grote kunstwerken te creëren, die een krachtige markering in het landschap vormen.Het idee voor deze nieuwe editie van The Colorfield Performance CH 2018 is om in het jaar 2018 een Gesamtkunstwerk te maken met 400 kunstenaars. Voor het publiek is het bezoeken van dit unieke project een absolute belevenis! Ieder morgen gaan vanaf 9.30 uur de hekken open voor de toeschouwers. Deze hebben dan toegang tot een half uur voor dat de kunstenaars hun werkzaamheden afsluiten. De entree is gratis.

 

Adres: Lytse Jerden 1 | 8556 XC | Sloten


 

Het Grote Grutto Theater in Natuurmuseum Fryslân te zien tot 2 september 2018

Het Grote Grutto Theater in Natuurmuseum Fryslân te zien tot 2 september 2018

Het Grote Grutto Theater, onderdeel van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad, is een theatrale beleving die je dertig minuten lang meeneemt in de wereld van de grutto. Je kruipt in zijn huid en ziet de wereld door zijn ogen. Aan de hand van de seizoenen maak je één jaar uit een gruttoleven mee. Het atrium van het Natuurmuseum is daarvoor onherkenbaar veranderd in een groot houten nest. In dit nest zijn een tiental kleine ruimtes waar je verschillende ervaringen kunt opdoen. De zintuigen worden daarbij op scherp gezet. Je moet klimmen en op de grond gaan liggen, naar de diepte beneden je kijken of juist naar boven turen met een verrekijker. Er is een donkere gang vol gevaren en er zijn spannende luikjes. De grutto zelf neemt je mee in zijn verhaal, maar de andere weidevogels laten ook van zich horen, die roddelen namelijk heel wat af!

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.