Evenementenkalender:
Evenementenkalender:
Highlights in Friesland

Februari
Evenementen in Friesland

Beleef Friesland van haar feestelijke kant en ga helemaal los. Van A zoals Autocross tot W zoals Winterfestival, er is voor iedereen iets te doen. Kunst en culturele festivals, typisch Friese jaarmarkten of typisch Friese sportwedstrijden zorgen voor entertainment. Maar ook spectaculaire evenementen, zoals Autocross moet u hebben gezien. “Feestgangers” zijn in Friesland ook aan de juiste adres, verschillende festivals en concerten nodigen uit om te feesten.

Tot april 2018 - Mata Hari voorstelling in Leeuwarden

Tot april 2018 - Mata Hari voorstelling in Leeuwarden

Honderd jaar na haar dood is in het Fries Museum de grootste Mata Hari-tentoonstelling ooit te zien. Reis met haar mee van haar geboortestad Leeuwarden naar Nederlands-Indië, waar het noodlot haar achtervolgt.

De tentoonstelling Mata Hari, de mythe en het meisje is vanaf 14 oktober 2017 t/m 2 april 2018 te zien in het Fries Museum in Leeuwarden.

 

Van 16 tot 21 mei | Kirmis Heerenveen

Van 16 tot 21 mei | Kirmis Heerenveen

Kermis Heerenveen staat bekend als de grootste, gezelligste en goedkoopste kermis van Friesland.

Elk jaar staan er 40 tot 45 attracties, er zijn attracties die jaarlijks terugkeren maar ook staan er elk jaar weer nieuwe attracties. Naast deze kermis is er elke dag wel iets te beleven op de kermis, waaronder: kindermiddag, een straatfestival , familiedag, kermisloterij en nog veel meer programma's.

 

Adres: Burgermeesterkuperusplein | 8442 CP Heerenveen\

T/M 21 Juli | Gevangenisrondleiding in Leeuwarden

T/M 21 Juli | Gevangenisrondleiding in Leeuwarden

Als een echte ‘boef’ de gevangenis in. Laat je rondleiden door een oud bewaarder door De Blokhuispoort. Leerzaam, leuk en spannend! Ga terug naar het verleden en zie hoe mensen vroeger gevangen zaten. Je wordt hierbij rondgeleid door een oud bewaarder. Waan je voor heel even in de huid van een crimineel en krijg een goede indruk hoe een boef zijn dagen achter de tralies slijt. 

Op zaterdag zijn onze bewaarders aanwezig en kun je om 14.00 en 16.00 uur aansluiten voor een rondleiding inclusief koffie/thee en gebak (€ 10 p.p.). De rondleiding start in Proefverlof aan de tweede binnenplaats (Adres: Blokhuisplein 40 | 8911LJ Leeuwarden). 

 

2018 | Abe Bonnema Experience in Leeuwarden

2018 | Abe Bonnema Experience in Leeuwarden

Kom naar de Abe Bonnema Experience 2018 – Legacy of an architect bovenin de Achmeatoren in hartje Leeuwarden en zie de Culturele Hoofdstad aan je voeten liggen. Laat je tegelijk verrassen door de tentoonstelling over het werk van Abe Bonnema, de Friese architect die zoveel heeft betekend voor het aanzien van Leeuwarden.

 

Entree: Volwassenen: € 3,- | Kinderen tot 14 jaar: € 1,50