Evenementenkalender:
Evenementenkalender:
Highlights in Friesland

Juni & Juli
Evenementen in Friesland

Beleef Friesland van haar feestelijke kant en ga helemaal los. Van A zoals Autocross tot W zoals Winterfestival is er voor iedereen iets te doen. Kunst en culturele festivals, typisch Friese jaarmarkten of typisch Friese sportwetstrijden zorgen voor entertainment. Maar ook spectaculaire evenementen, zoals Autocross moet u hebben gezien. “Feestgangers” zijn in Friesland ook aan de juiste adres, verschillende festivals en concerten nodigen uit om te feesten.

2 t/m 4 Juni - Kunst & Cultuurfestival in Makkum

2 t/m 4 Juni - Kunst & Cultuurfestival in Makkum

Bent u de witte poppen zonder hoofd al tegen gekomen in Makkum? U hoeft hier niet bang voor te zijn, deze maken deel uit van het kunstweekend dat van 2 t/m 4 juni in Makkum plaatsvindt. In het centrum van Makkum en bij “De Holle Poarte” zullen verschillende kunstenaars hun werk exposeren. Op 2 juni om 16:30 uur is er feestelijke opening. Komt u ook kijken?
Meer informatie vindt u bij "Makkum Art".

17 t/m 18 Juni - Action Sports festival Hooked

17 t/m 18 Juni - Action Sports festival Hooked

Zin in een heel weekend vol kitesurfen, windsurfen, klimmen, BMX’en, skate, pumptrack, big airbag, sup, slacklinen, beachvolley, feest en meer? Dan is het Hooked-Festival op 17 & 18 juni in Workum perfect voor u. Tijdens het evenementen worden er verschillende clinics en toernooien gegeven en daarnaast is er ook een speciaal programma voor de kids. Nieuwsgierig?
Meer informatie kunt u vinden op hooked-event.nl

24 Juni - Autocross in Makkum

Autocross Makkum

Op Zaterdag 24 juni kunt u bij het Circuitpark “Het Nauw” in Makkum mee genieten hoe verschillende auto klasses tegen elkaar racen. De Autocrossclub ACM organiseert haar jaarlijkse Autocross-Event en verheugd zich op u bezoek.
Meer informatie kunt u vinden bij Autocrossclub Makkum.

15 t/m 18 Juli - Makkumer Merke Kaatswedstrijd

Makkumer Merke Kaatswettkampf

Bent u al een keer bij een kaatswedstrijd geweest? Nee? Dan hebt u vanaf 15 t/m 18 juli de kans om deze unieke, traditionele Friese sport te beleven. Kaatsen wordt in de open lucht op een grasveld van 61 x 32 meter gespeeld, waarbij de spelers de bal met de handpalm zodanig proberen te slaan, dat deze door de tegenpartij niet geldig kan worden geretourneerd. Naast de wedstrijd kunt u heerlijk genieten van live muziek tijdens het evenement.