Evenementenkalender:
Evenementenkalender:
Highlights in Friesland

Juni
Evenementen in Friesland

Er worden weer volop evenementen georganiseerd in de maand juni. Wij hebben een aantal leuke evenementen voor u op een rij gezet.

Vergeet ook niet te kijken bij de evenementen van de culturele hoofdstad 2018.

23. Juni | Autocross Makkum

23. Juni | Autocross Makkum

Op 23 juni is het weer zo ver! De autocross van Makkum wordt weer verreden. Dit spectactulaire evenement mag u niet missen.

Dit jaar komen er maar liefst 10 klasses in acties. Het programma start vanaf 10.00 uur op circuitpark "Het Nauw" te Makkum.

 

Adres: Weersterweg 35 | 8747 NR | Wons

Entreeprijs: Kinderen tot 6 jaar zijn gratis, Van 6 tot 12 jaar  is de entree € 5,00 en vanaf 12 jaar € 12,50

 

T/M 21 Juli | Gevangenisrondleiding in Leeuwarden

T/M 21 Juli | Gevangenisrondleiding in Leeuwarden

Als een echte ‘boef’ de gevangenis in. Laat je rondleiden door een oud bewaarder door De Blokhuispoort. Leerzaam, leuk en spannend! Ga terug naar het verleden en zie hoe mensen vroeger gevangen zaten. Je wordt hierbij rondgeleid door een oud bewaarder. Waan je voor heel even in de huid van een crimineel en krijg een goede indruk hoe een boef zijn dagen achter de tralies slijt. 

Op zaterdag zijn onze bewaarders aanwezig en kun je om 14.00 en 16.00 uur aansluiten voor een rondleiding inclusief koffie/thee en gebak (€ 10 p.p.). De rondleiding start in Proefverlof aan de tweede binnenplaats (Adres: Blokhuisplein 40 | 8911LJ Leeuwarden). 

 

T/M 20 September | BEZOEK HET GEWASSENVELD

T/M 20 September | BEZOEK HET GEWASSENVELD

Maak kennis van oude en nieuwe gewassen, die ooit op het Bildt geteeld zijn, op een demonstratieveld van drie hectare aan de Oudebildtdijk. Leer alles over diverse aardappelrassen, zaden, raw food, granen, etc. Maar ook over bemesting en gewasbescherming. (Oud)boeren geven gratis informatie en rondleidingen. Ook is er een bezoekerscentrum. Studenten van het MBOcollege Nordwin verlenen hun medewerking.

 

Adres: Oude Bildtdijk 749 | 9079 NC | Sint Jacobiparochie

Geopend: dagelijks 08:00 - 20:00 uur

Tot 30 september | The Colorfield Performance CH 2018

Tot 30 september | The Colorfield Performance CH 2018

The Colorfield Performance is de verzamelnaam voor de grote Land- Art projecten, waarin Dirk Hakze samenwerkt met andere kunstenaars. Het idee hierachter is dat vanuit een gemeenschappelijk concept individuele bijdragen samenvloeien tot één grote kleurrijke eenheid. Daardoor is het mogelijk grote kunstwerken te creëren, die een krachtige markering in het landschap vormen.Het idee voor deze nieuwe editie van The Colorfield Performance CH 2018 is om in het jaar 2018 een Gesamtkunstwerk te maken met 400 kunstenaars. Voor het publiek is het bezoeken van dit unieke project een absolute belevenis! Ieder morgen gaan vanaf 9.30 uur de hekken open voor de toeschouwers. Deze hebben dan toegang tot een half uur voor dat de kunstenaars hun werkzaamheden afsluiten. De entree is gratis.

 

Adres: Lytse Jerden 1 | 8556 XC | Sloten


 

Het Grote Grutto Theater in Natuurmuseum Fryslân te zien tot 2 september 2018

Het Grote Grutto Theater in Natuurmuseum Fryslân te zien tot 2 september 2018

Het Grote Grutto Theater, onderdeel van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad, is een theatrale beleving die je dertig minuten lang meeneemt in de wereld van de grutto. Je kruipt in zijn huid en ziet de wereld door zijn ogen. Aan de hand van de seizoenen maak je één jaar uit een gruttoleven mee. Het atrium van het Natuurmuseum is daarvoor onherkenbaar veranderd in een groot houten nest. In dit nest zijn een tiental kleine ruimtes waar je verschillende ervaringen kunt opdoen. De zintuigen worden daarbij op scherp gezet. Je moet klimmen en op de grond gaan liggen, naar de diepte beneden je kijken of juist naar boven turen met een verrekijker. Er is een donkere gang vol gevaren en er zijn spannende luikjes. De grutto zelf neemt je mee in zijn verhaal, maar de andere weidevogels laten ook van zich horen, die roddelen namelijk heel wat af!

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.