Evenementen
Evenementen
in Friesland!

Voorjaar
Evenementen in Friesland

Er worden weer volop evenementen georganiseerd in het voorjaar. Wij hebben een aantal leuke evenementen voor u op een rij gezet.

 

Mogelijk worden de komende periode evenementen afgelast wegens het coronavirus. Check daarom vooraf altijd de website van het desbetreffende evenement. Neem bij twijfel contact op met de desbetreffende organisatie.

Tot 16 mei | Op bezoek bij Sonnema in Bolsward

Tot 16 mei | Op bezoek bij Sonnema in Bolsward

De berenburg van Sonnema is een typische Friese drank die veel gedronken wordt in Friesland. In het Sonnema Bezoekerscentrum gaat u terug in de tijd en komt u alles te weten over de geschiedenis van de bijzondere drank. De rondleiding duurt 1,5 uur en bestaat uit o.a. een brand movie, kijkje op de kruidenzolder en een rondleiding in de Sonnema bottelarij. Na afloop van de rondleiding wordt er geproefd. Na slechts een kwartiertje rijden vanaf Beach Resort Makkum bent u er al. Met het tonen van de gastenkortingspas kunt u korting krijgen!

 

Adres: Stoombootkade 12 | 8701 KA Bolsward
Openingstijden: Verschillende dagen vanaf 14:00 uur (aanmelden verplicht!)

Prijs: € 6,50 p.p.

 

Tot 28 juni | Gezonken Schatten in Leeuwarden

Tot 28 juni | Gezonken Schatten in Leeuwarden

Tot en met 28 juni 2020 presenteert het Princessehof de tentoonstelling: 'Gezonken Schatten: geheimen van de Maritieme Zijderoute'. De tentoonstelling laat keramiek en andere voorwerpen zien die gevonden zijn aan boord van acht scheepswrakken uit de negende tot en met de negentiende eeuw. De keramische schatten vertellen fascinerende verhalen over de Maritieme Zijderoute in Azië. Daarmee gaat een verborgen wereld open van internationale handel, strijd op zee, mensensmokkel en schatgravers. Kom langs en ontdek de schatten en geheimen.

 

Adres: Grote Kerkstraat 11 | 8911 DZ Leeuwarden

Openingstijden: 11:00 tot 17:00 (dinsdag tot en met zondag)

Prijzen: Volwassenen: € 12,50 p.p. | Kinderen: gratis

 

Tot 12 december | Koeknuffelen in Delfstrahuizen

Tot 12 december | Koeknuffelen in Delfstrahuizen

Koeknuffelen is een ontspannen dagje uit. Tijdens de Koeknuffeldagen kunt u komen knuffelen met een Friese koe, waarbij elke koe zijn eigen aandacht vraagt. Niet alleen de koe geniet van deze gebeurtenis, want de ademhaling en de hartslag van een koe heeft een bewezen ontspannen effect op de mens. U kunt u dan ook helemaal overgeven aan Sjoukje, Hiltsje, Baukje, Bertha of Sytske.

 

Met een groep vanaf 6 personen kunt u zelf een individuele afspraak maken. 

 

Adres: Marwei 124 B | 8508 RH Delfstrahuizen

Openingstijden: Beschikbare data (vanaf 6 personen individuele afspraak mogelijk)

Toegangsprijs p.p.: €25,00 inclusief koffie/thee, Friese oranjekoek en een drankje

 

Tot 3 januari 2021 | GIF tentoonstelling Leeuwarden

Tot 3 januari 2021 | GIF tentoonstelling Leeuwarden

Het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden verandert tijdens de tentoonstelling GIF in een echte dierentuin. In het museum zijn voor het eerst levende dieren te zien zoals spinnen, slangen, duizendpoten, kikkers en schorpioenen. De één is nog giftiger dan de ander! Leeuwarden is slechts een half uur rijden vanaf Beach Resort Makkum, dus breng tijdens uw verblijf zeker een bezoek aan deze bijzondere tentoonstelling. Met het tonen van de gastenkortingspas kunt u korting krijgen!

 

Adres: Schoenmakersperk 2 | 8911 EM Leeuwarden
Openingstijden: 10.00 tot 17.00 uur (dinsdag tot en met zondag) 
Prijzen: Volwassenen: €13,- p.p. | Kinderen: €10,- p.p.