Ontdek
Ontdek
de Waddeneilanden

Lekker uitwaaien
op één van de Waddeneilanden

Een uitstapje naar de mooie Waddeneilanden is zeker de moeite waard. Tijdens de overtocht naar Vlieland en Terschelling komt u zelfs langs het privéstrand van de zeehonden uit dit gedeelte van de Waddenzee. Niet zelden liggen hier meer dan honderd van deze unieke dieren zich heerlijk te koesteren in de zon.

De Waddeneilanden

De Waddeneilanden

Voor de actuele dienstregeling en verdere informatie over de eilanden kunt u terecht op www.wadden.nl.

 

Wadlopen

Een bezoek aan Friesland is bijna niet compleet zonder een keer genoten te hebben van een wandeling op het wad. Een tocht naar Simonszand, zwerven langs het Robbengat of naar Ameland of Schiermonnikoog (en terug). Al naar gelang uw wensen en conditie bepaalt u zelf wat u wilt beleven. Iedere tocht bezit unieke schoonheden. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot onze receptie.

 

 

Zeehondencrèche Lenie 't Hart in Pieterburen

Vanaf de oprichting van de Zeehondencrèche in 1971 vangt Lenie 't Hart zieke en gewonde zeehonden op in Pieterburen. Het opvangcentrum heeft zich inmiddels van een eenvoudige "crèche" voor jonge zeehonden ontwikkeld tot een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd zeehondenziekenhuis dat werkt met alle bijbehorende faciliteiten zoals quarantaines, een laboratorium, een apotheek en alle denkbare onderzoeksapparatuur. Alle opgevangen zeehonden worden behandeld totdat ze weer terug kunnen naar de zee. Geen enkel dier blijft in gevangenschap en er wordt zeker niet met zeehonden gefokt.

Voor meer informatie klikt u hier.

Ontdek de robben op het wad
Ontdek de robben
op het wad