Ontdek de Wadden
Ontdek de Wadden
tijdens uw vakantie

Lekker uitwaaien
op één van de Waddeneilanden

Een uitstapje naar de mooie Waddeneilanden is zeker de moeite waard. Tijdens de overtocht naar Vlieland en Terschelling komt u zelfs langs het privéstrand van de zeehonden uit dit gedeelte van de Waddenzee. Niet zelden liggen hier meer dan honderd van deze unieke dieren zich heerlijk te koesteren in de zon.

De Waddeneilanden

De Waddeneilanden

De Waddenzee is de binnenzee tussen de Noordzee en het vaste land. De zee staat zelfs op de Werelderfgoedlijst sinds 2009. Onder invloed van eb en vloed strekt de Waddenzee zich uit over een gebied van maar liefst 9000 km² van Skallingen (Denemarken), via Duitsland, tot in Den Helder (Nederland). De vier Friese eilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog liggen samen met het Noord-Hollandse Texel in de Waddenzee. De eilanden hebben elk hun eigen charmes en zijn ideaal voor een leuk dagje weg vanaf Beach Resort Makkum!

 

 

 

 

 

 

Vlieland en Terschelling

De eilanden Vlieland en Terschelling zijn het beste bereikbaar vanaf het Beach Resort Makkum en zijn zeker een bezoekje waard. Bezoek de leuke dorpjes, neem een kijkje bij de zee met het strand en bezoek de vuurtoren. Fietsen op Terschelling is ook zeker een aanrader. Gebruik uw Gastenkortingspas voor een goedkoop fietsdagarrangement! U hoeft slechts een kwartier te rijden vanaf het Beach Resort om in Harlingen aan te komen. Vanaf Harlingen kunt u vervolgens op de veerboot van Rederij Doeksen stappen, om vervolgens naar Vlieland of Terschelling te varen. 

 

Texel en Ameland

Iets verder weg van het Beach Resort Makkum liggen de eilanden Texel, Ameland en Schiermonnikoog. Vooral Texel en Ameland trekken elk jaar vele vakantiegangers aan. Texel is bereikbaar met de veerboot van Vlieland naar Texel, maar ook door eerst naar Den Helder te rijden (50 minuten). Ameland is bereikbaar door eerst naar Holwerd te rijden (45 minuten). Terwijl Texel vooral bekend staat om de vogel- en zeehondencrèche Ecomare (erg leuk voor de kinderen!) en de leuke plaatselijke dorpjes, staat Ameland vooral bekend om de prachtige vuurtoren en het uitstapje naar de zeehondenbanken. Verder kunt u op beide eilanden ook een leuke route fietsen. Alle excursies en wandeldata op Ameland zijn hier te vinden. 

 

Voor de actuele dienstregeling en verdere informatie over de eilanden kunt u terecht op www.wadden.nl.

 

Wadlopen

Een bezoek aan Friesland is bijna niet compleet zonder een keer genoten te hebben van een wandeling op het wad. Vanaf onder andere Terschelling kunt u een prachtige wandeling maken. U wandelt dan door de Waddenzee met een ervaren waddengids. Een unieke ervaring! Alle informatie van de wadlooptochten vanaf Terschelling is hier te vinden. 
Opmerking: trek oude stevige sneakers aan of goede surfschoenen die u (indien nodig) weg kunt gooien. Laarzen zijn niet geschikt voor wadlopen!

 

Dit allemaal is mogelijk vanaf Beach Resort Makkum. Boek snel een accommodatie en ervaar tijdens uw vakantie de schoonheden van de Waddenzee met haar eilanden!

 

Ontdek de zeehonden op het wad
Ontdek de zeehonden
op het wad