Waterkunstwerken
Waterkunstwerken
in elke Friese stad
Elfstedentocht
Elfstedentocht
langs de fonteinen

Ontdek de 11 Fountains
Maak een Elfstedentocht

In elke Friese stad staat een unieke fontein. Deze fonteinen zijn gebaseerd op de geschiedenis van de steden en ontworpen door internationale kunstenaars. Het is dus de hoogste tijd voor een Elfstedentocht met een bezoekje aan alle waterkunstwerken!

De 11 fonteinen in de Friese steden

Sinds 2018 zijn alle Friese steden uitgerust met elk een unieke fontein. In dat jaar is Leeuwarden namelijk bekroond met de titel: Culturele Hoofdstad van Europa. Er zijn elf verschillende internationale kunstenaars ingeschakeld om ieder een fontein te ontwerpen. Er is hierbij gezocht naar een match tussen het werk van de kunstenaar, het karakter en de geschiedenis van de desbetreffende stad. De fonteinen zijn op 18 mei 2018 gelijktijdig onthuld en sinds dat moment is het een populaire activiteit voor veel toeristen. Breng dus tijdens uw vakantie bij Beach Resort Makkum zeker een bezoekje aan de fonteinen en ervaar de geschiedenis van de desbetreffende Elfstedenstad in combinatie met waterkunstwerken. 

Alle verschillende steden met de bijbehorende fonteinen zijn hieronder te vinden. Ontdek ze allemaal tijdens uw verblijf!

Ontdek de verhalen achter elke fontein
Ontdek de verhalen
achter elke fontein