Oud en nieuw
Oud en nieuw
bij Beach Resort Makkum

Oud & Nieuw
Vier het samen!

Kom volledig tot onspanning en geniet van de rust en ruimte tijdens de jaarwisseling bij Beach Resort Makkum. Samen vuurwerk afsteken op het strand? Een lekkere wandeling maken langs de IJsselmeerkust of samen ervaren hoe men hier in Friesland carbid schiet? U leest het hier!

1. Oliebollen bakken

1. Oliebollen bakken

Oliebollen mogen eigenlijk niet ontbreken tijdens oud en nieuw :) Oliebollen kunt u eenvoudig zelf maken, maar als u de lekkerste van Makkum wilt proeven, raden wij u aan om er één te proberen van onze Captains Snack Corner. U kunt hier heerlijke oliebollen bestellen.    

 

 

2. Carbid schieten

2. Carbid schieten

Carbid schieten was ooit bedoeld om kwade geesten te verjagen, maar is nu een hele happing  geworden tijdens oud en nieuw. In bijna ieder dorpje in Friesland is er wel een groepje mensen bezig met carbid schieten.

Benieuwd waar ze dit jaar gaan carbit schieten? Klik dan hier voor alle plaatsen en tijden (deze website wordt regelmatig bijgehouden).

  


Opgelet:
Het is verstandig om oorbeschermers mee te nemen, want de knallen zijn echt gigantisch hard.

3. nieuwjaarsduik

3. nieuwjaarsduik

Wilt u ook meedoen aan de nieuwjaarsduik? Ieder jaar weer nemen duizenden mensen een frisse nieuwjaarsduik. Wilt u ook het koude water trotseren en fris beginnen? Op verschillende plaatsen kunt u deelnemen aan de duik en hiervoor hoeft u zelfs niet ver te rijden. In Bolsward, Lemmer en Hindeloopen kunt u meedoen aan de duik, maar natuurlijk kunt u ook kijken naar dit spektakel. Klik hier om alle locaties te bekijken en vergeet vooral uw Unox muts niet ;)

 

4. Wandelen in de omgeving

4. Wandelen in de omgeving

Voor degene die liever de rust opzoeken tijdens de jaarwisseling zijn hier zeker op het goede adres. Friesland biedt ruimte, rust en natuur. Het is heerlijk om een mooie wandeling te maken met uw hond door het Friese landschap. Naast het bungalowpark treft u het natuurreservaat "It Fryske Gea" aan en als u een stukje verder rijdt kunt u heerlijk wandelen in het nationale park  "De Alde Feanen". Beide gebieden zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

 

Als u liever een strandwandeling wilt maken start de wandeling al bij de voordeur van uw vakantiewoning. Wilt u een wandeling langs de Waddenzee maken? Neem dan eens een kijkje bij resturant De Zwarte Haan. Hier kunt u naar een heerlijke dijkwandeling een lekker hapje eten.

Meer evenementen in december!
Meer evenementen
in december!