Genoeg te beleven
Genoeg te beleven
in de omgeving

Leuke uitstapjes
tijdens vakantie

Bent u tijdens uw verblijf op zoek naar een leuke activiteit in de omgeving voor de hele familie of de kids? Wat dacht u van een mooie huifkarrentocht door de Friese natuur of lekker jumpen in een indoor trampolinepark? Er is veel te beleven in de omgeving voor jong en oud.

Leuke uitstapjes


Waterskibaan Sneek 

Waterskiën is pure fun! Spectaculair en gemakkelijk om te leren! Het is leuk om te doen én leuk om naar te kijken. Heb je nog nooit gewaterskied? Op de waterskibaan heb je zo de eerste vaardigheden onder de knie en kun je wellicht al een hele ronde skiën. Na aankomst bij het paviljoen meld jij je aan, neem je eventueel een wetsuit in ontvangst en maak jij je klaar om te starten. Op de startsteiger krijg je een korte en heldere instructie over de start, de bochten en natuurlijk de veiligheid. Na een paar keer oefenen kun je al snel een hele ronde skiën op onze baan. Heb je nog nooit gewaterskied? Op onze waterskibaan heb je zo de eerste vaardigheden onder de knie en kun je wellicht al een hele ronde skiën.

Waterskibaan Sneek: Paviljoenwei 1D, 8626 GD Sneek 0515 – 74 50 33 

 

 

 

Jumpstyle Heerenveen

Ooit in een indoor trampolinepark geweest? Dit is een ware droom van ieder kind. Jumpstyle Heerenveen beschikt over 38 geschakelde trampolines, tumbling lane, foampit, big airbag met stunttoren en slam dunk area! Kom je lekker uitleven en haal verschillende acrobatische sprongen uit en land veilig in een foam pit.

Jumpstyle Heerenveen: Griend 2, 8443CG Heerenveen 06–15 30 28 09

 

 

 

 

Bioscopen

Cinema: Nieuwestad 38/42, 8911 CL Leeuwarden 058 – 212 5 220 • www.leeuwarderbioscopen.nl - ca. 35 min. autorijden

Tivoli: Nieuwestad 85/87, 8911 CL Leeuwarden 058 – 212 5 372 • www.leeuwarderbioscopen.nl - ca. 35 min. autorijden

Slieker Film: Wilhelminaplein 92, 8911 BS Leeuwarden 058 – 205 0 320 • www.sliekerfilm.nl - ca. 35 min. autorijden

Cine Sneek: Leeuwenburg 12, 8601 BC Sneek 0515 – 41 23 41 • www.cinesneek.nl - ca. 20 min. autorijden

 

Karten en lasergamen

 

Karten is ideaal om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de racesport. Hierbij kan je op een gezellige maar toch competitieve manier strijden wie de snelste van je vriendengroep is. Op deze uitdagende baan leef jij je uit op alle gebieden van het karten. Van snelle inhaalmanoeuvres tot het verdedigen van de ideale lijn. Vol gas raas je een paar centimeter boven het asfalt richting je voorligger en maak jij je klaar voor een briljante uitrem actie. Nog niet genoeg adrenaline door het lijft gejaagd? Speel dan na afloop nog een potje lastergamen in een spectaculaire arena.
Kartbaan Leeuwarden: Celsiusweg 28a-30, 8912 AN Leeuwarden 058 – 213 47 22 

 

 

 

 

Kameleondorp Terherne

Misschien kennen jullie Sietse en Hielke al van de film “De Schippers van de Kameleon”. In het Kameleondorp kun je de avonturen van Hielke en 

Sietse herbeleven en het 50’er jaren boerenleven ervaren. Vaar mee in de Kameleon, survival op het avontureneiland en slenter door de straten van Lenten. Voor jong én oud biedt Kameleon Terherne een dag vol plezier, beleven en ontdekken.

Kameleon Terherne: Koailân 2, 8493LA Terherne 0566 – 68 99 10 

 

 

 


Shoppen in Leeuwarden of Sneek

Waterpoortstad Sneek is verkozen tot de tweede beste `Binnenstad van Nederland’. Het altijd gezellig drukke Sneek heeft met al zijn voorzieningen al jaren een grote aantrekkingskracht op de vele duizenden toeristen die ieder jaar op bezoek komen. Liefhebbers kunnen te kust en te keur heerlijk shoppen in de vele leuke winkeltjes met hun fraaie gevels.

In de Friese hoofdstad Leeuwarden vindt u een historisch winkelhart met veel bijzondere winkeltjes. Bent u gek op rondstruinen en op koopjes? Elke vrijdag is er in de binnenstad markt, die al meerdere keren is uitgeroepen tot ‘markt van het jaar’. Het centrum van Leeuwarden is zeer compact: u vindt dus veel winkels op korte loopafstand. U kunt tussendoor genieten in één van de gezellige lunchrooms, of nippen van een heerlijke koffie in één van de knusse koffiehuisjes.

 

Rondvaart Makkum “It Preamke” 

Wilt u de prachtige omgeving van Makkum verkennen vanaf het water? Dan is een rondvaart in 

een grote praam genaamd “Lois” een echte aanrader. Het gebied wordt doorsneden door vele slootjes, vaarten en kanalen. Brede rietkragen geven het gebied een bijzondere uitstraling. De praam is geschikt voor Max. 40 personen en is voorzien van banken aan weerszijden en tafeltjes in het midden. De bemanning van de Lois bestaat uit enthousiaste vrijwilligers. Zij zorgen voor een ontspannen sfeer aan boord en vertellen graag wat er te zien is onderweg. Tevens is er een informatieboek aan boord met daarin veel informatie over de vaarroutes en bezienswaardigheden in de omgeving. Gebruik uw Gastenkortingspas voor 10% korting!

Stichting It Preamke: Suderseewei 11, 8754 GK Makkum 0515 – 23 22 22 

 

 

 

 

Golfen
Wilt u tijdens uw verblijf met uw partner, familie of vrienden heerlijk actief in de buitenlucht een rondje golven? Dan bent u op het juiste adres. In de omgeving vindt u verschillende golfbanen:
Buitenplaats It Fliet: It Fliet, 8748 EH Witmarsum 06 – 53 653 003 • www.shortgolfwitmarsum.nl 

Golfclub de Groene Ster: Woelwijk 101, 8926 XD Leeuwarden 0511 - 43 22 99 • www.leeuwardergolfclub.nl
Pitch & Putt Koudum : Nieuweweg 42, 8723 EB Koudum 0514 – 52 22 46 • www.pitch-putt.nl


Huifkartocht

Een huifkartocht in de omgeving van de manege “Boeyen kamp” is een geweldige belevenis. De uitgestrekte weilanden, de IJsselmeerdijk en pittoreske dorpjes als Cornwerd vrágen er gewoon om in een rustig tempo vanaf een huifkar bekeken te worden. 

HC Boeyenkamp: Sotterumerdijk 15, 8753JA Cornwerd 0515 – 23 13 15 

 

 

 

 

Sauna
Een groot aantal van onze accommodaties zijn als extra luxe voorzien van een sauna of een infraroodcabine. Bij de receptie zijn badjassen te koop met het Beach Resort Makkum logo. Mocht uw villa niet over deze extra luxe beschikken dan kunt u terecht bij Sauna en Beautyresort de Leliehof. In dit kleinschalige wellness bedrijf met maximaal 40 gasten per dag staat gastvrijheid hoog in het vaandel. Direct na de afsluitdijk in Friesland komt u in een oase van rust “beleef een onvergetelijk dagje wellness.”
Sauna en Beautyresort de Leliehof: Houtmolen 8, 8754 GJ Makkum 0515 – 23 30 20 

 

 

 

 

Al deze activiteiten zijn makkelijk bereikbaar vanaf Beach Resort Makkum. Boek nu een unieke accommodatie en geniet van een heerlijke vakantie met een omgeving waar veel te doen is!

Varen met de kano vanuit uw voortuin
Varen met de kano
vanuit uw voortuin